5 zimních míchaných drinků, kterým neodoláte

Redakce doporučuje

Chuť jako zážitek: proč je vědomé užívání smyslů klíčem k rovnováze

V dnešní uspěchané době často přehlížíme sílu drobných okamžiků....

Temu.com: Jak ušetřit se slevou 30 % a cashbackem až 27,05 %

Internetový obchod Temu.com se rychle stal oblíbeným nákupním místem...

Objevte radost z psí adopce s Taily: Nová šance pro opuštěné čtyřnohé kamarády

Adoptovat pejska je jedním z nejkrásnějších rozhodnutí, které může...

Vybuduj si silná záda i ruce na hrazdě

Cvičení doma může být stejně efektivní jako v posilovně,...

Výroba polepů na auto: jak to probíhá?

Chcete, aby vaše auto skutečně vyniklo? Zvolte autopolep! Získáte...

Pro zpříjemnění zimy a stále víc chladného počasí si připravte zimní míchané drinky, které vás zahřejí, provoní vaše bydlení kořením a užít si je můžete sami s knihou, s partnerem při romantické chvilce nebo jen na návštěvě s přáteli.

1) Vánoční punč

Na přípravu oblíbeného sladkého a voňavého punče potřebujete červené víno, silný černý čaj, griotku nebo rum a z koření celou skořici, hřebíček a pro ojedinělou chuť můžete použít také rozinky, brusinky, citron i pomeranč. Vytáhněte víno z lednice na víno, kterou bývají vybaveny ty nejlepší podniky, restaurace a bary. Ohřejte ho spolu se silným čajem, přidejte koření, ovoce a rozinky. Chvíli povařte a servírujte ve vyšších sklenicích, ozdobených plátkem pomeranče nebo citronu.

2) Horké jablko

Dalším oblíbeným nápojem je horké jablko, které připravíte ze stoprocentního jablkového džusu. K němu přidejte jeden sáček vanilkového cukru, dvě lžíce medu a celou skořici. Chvíli povařte společně s hřebíčkem a můžete přidat i kapku rumu. Servírovat můžete posypané mletou skořicí. Skvěle se hodí k jablečnému koláči nebo pečeným jablkům, která v restauracích připravují v profesionálním konvektomatu.

3) Vanilkové políbení

Pokud máte rádi opravdu husté a sladké nápoje, které jsou podobné horké čokoládě tak vyzkoušejte vanilkové políbení. Jeho příprava je velmi podobná jako příprava vaječného koňaku. Připravte si vanilkový pudink v prášku, ten uvařte přesně podle postupu v mléce a přidejte k němu dvě lžíce medu, vanilku z vanilkového lusku a kapku rumu. Takto připravený pudink zjemněte 200 ml smetany na vaření. Podávejte ve vysokých sklenicích a můžete opět nazdobit mletou skořicí nebo strouhanou čokoládou.

4) Hot Irish

Tento koktejl je známý a oblíbený po celém světě. Jeho příprava je jednoduchá. Stačí smíchat horkou vodu s panákem oblíbené whisky. Přidat lžíci limetové šťávy a lžící třtinového cukru. Toho můžete dát i víc, dejte podle své chuti a vyzkoušejte tento horký nápoj, který je mnohem lepší a mnohem silnější než oblíbený grog.

5) Broskvový svařák

Vyzkoušet můžete také zajímavou obměnu klasického svařáku. Zkuste do svařeného vína s kořením, jako je hřebíček, celá skořice a badyán přidat ještě kapku broskvového džusu a přidejte sodu, kterou vytvoříte v profesionálním sodovači. Tento svařák můžete udělat z bílého vína, které může být i sladší, budete překvapeni novou a originální chutí.

euro