Nejlepší koření na hranolky – zjistěte, jak nejlépe servírovat hranolky

Redakce doporučuje

Chuť jako zážitek: proč je vědomé užívání smyslů klíčem k rovnováze

V dnešní uspěchané době často přehlížíme sílu drobných okamžiků....

Temu.com: Jak ušetřit se slevou 30 % a cashbackem až 27,05 %

Internetový obchod Temu.com se rychle stal oblíbeným nákupním místem...

Objevte radost z psí adopce s Taily: Nová šance pro opuštěné čtyřnohé kamarády

Adoptovat pejska je jedním z nejkrásnějších rozhodnutí, které může...

Vybuduj si silná záda i ruce na hrazdě

Cvičení doma může být stejně efektivní jako v posilovně,...

Výroba polepů na auto: jak to probíhá?

Chcete, aby vaše auto skutečně vyniklo? Zvolte autopolep! Získáte...

Hranolky jsou vždy oblíbené občerstvení pro děti i dospělé. Jsou skvělé, když máte jen na něco chuť, ale také k obědu jako příloha k hlavnímu chodu. Zasytí a jsou chutné, snadno se připravují a prodávají přes ulici. Proto není divu, že je najdeme v nabídce naprosté většiny stravovacích zařízení. Kromě klasické verze s kečupem lze hranolky podávat na několik dalších způsobů. Přečtěte si, jaké koření můžete použít, když servírujete tuto kultovní přílohu ze smažených brambor.

Klasika: hranolky s kečupem nebo tatarkou

Hranolky s kečupem nebo tatarskou omáčkou jsou kombinace, kterou zná každý. Kečup, tatarka nebo jejich kombinace je pro mnoho milovníků hranolek neodmyslitelná příloha. Hranolky chutnají skvěle i s jinými omáčkami nebo přísadami. Zpestřit je můžeme snadno a rychle.

Hranolky a omáčky

K hranolkům se hodí různé druhy omáček – z majonézy, rajčat nebo řeckého jogurtu. Příprava česnekové, hořčičné, koprové nebo tzatziki omáčky je jednoduchá a rychlá. Při podávání hranolek s omáčkami je vhodné pečlivě zvážit výběr obalu na hranolky. Omáčku pro jistotu balte do samostatné nádobky. Díky tomu bude přeprava jídla pohodlnější a hranolky si uchovají svou křupavost.

Smažená cibule

Hranolky a smažená cibule? Ale ano! To je další tip, jak je zpestřit, a ideální volba pro milovníky chroupání. Hranolky s omáčkou smaženou cibulí nejlépe posypejte. Tím zajistíte, že jídlo bude nejen výborně chutnat, ale i vypadat.

Čerstvé bylinky

K hranolkům se hodí také čerstvé bylinky. Například pažitka nebo rukola dodají pokrmu pozoruhodnou svěžest a jedinečnou bylinkovou vůni. Nasekané bylinky můžete nasypat přímo na hranolky nebo na přidanou omáčku. Výrazná zelená barva v kontrastu s nazlátlou barvou hranolků dodá tomuto klasickému občerstvení neotřelý, velmi lákavý vzhled.

Koření na hranolky

Ideální řešení pro všechny gastronomické podniky představuje hotové koření na hranolky. Se správnou směsí bylinek a koření dostanou hranolky během několika vteřin zcela novou chuť, příjemnou vůni a přitažlivý vzhled. Použití hotových řešení zajišťuje vždy neměnnou úroveň kvality a zkracuje dobu přípravy.

Hranolky pro masožravce i milovníky sýra

K přípravě hranolků v nové, originální verzi můžete použít masité přísady jako slaninu, chorizo nebo trhané vepřové. Určitě si na nich pochutnají všichni milovníci masitých pokrmů. Milovníky sýra naopak určitě zlákají hranolky se sýrem. Horké hranolky posypané strouhaným sýrem vypadají lákavě a chutnají ještě lépe! Zvolte určitě takový sýr, který se bude chutně „táhnout“, například čedar. U této varianty se dobře osvědčí tvrdé sýry, například parmezán.

Pikantní hranolky

Při přípravě nabídky hranolek ve vícero podobách myslete také na zákazníky, kteří mají rádi velmi pikantní pokrmy. Jak můžete připravit pikantní hranolky? Do omáčky k hranolkům přidejte papričky chilli nebo Jalapeño, případně použijte hotové řešení a podávejte je s hotovou pálivou omáčkou.

Hranolky nejen z brambor

Když se řekne „hranolky“, většinou si představíme brambory. Hranolky však mohou být také z jiné zeleniny. V této roli se výborně osvědčí celer, mrkev nebo červená řepa. Sladké brambory neboli batáty, pečené v troubě můžou být ideální teplá svačinka pro děti a lze je s úspěchem nabízet v dětském menu.

euro