Odlehčená forma bábovky s tvarohem

Redakce doporučuje

Malá úprava, velký efekt: Jak těsnění oken šetří energii i vaše nervy

Průvan, unikající teplo a vysoké účty za energie –...

Nejen řidičák: Proč si vybrat moderní autoškolu v Ostravě?

Získání řidičského průkazu je pro mnohé důležitým krokem k...

Tisk, který zanechá dojem: Jak moderní polygrafické stroje mění pravidla hry

V době, kdy se vizuální stránka produktů a materiálů...

Nenechte si ujít profesionální rtěnky v akci

Čím se určitě vyznačuje každá femme fatale? Nejen pro...

Boby Hall Brno: Perfektní prostory pro nezapomenutelné akce všeho druhu!

Hledáte unikátní a flexibilní prostory v Brně pro váš...

Také milujete bábovku? Existuje mnoho receptů, většinou je základem šest i více vajec a někteří trvají na dvoubarevné klasice s kakaovým středem. Já jsem si oblíbila trochu odlehčenou formu tvarohové chuti a lehkosti. image1 (1)Bábovka v je v tomto provedení o poznání vláčnější a každý její kousek se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Co budeme potřebovat: 3 vejce, 250 g másla či Hery, 250 g tvarohu, 250 g cukru krystal + 1 vanilkový, 250 g polohrubé mouky + 1 prášek do počiva

Jak postupovat: Postup je stejný jako u běžné bábovky. Nejprve utřeme žloutky s cukry a tukem do pěny, přidáme tvaroh, postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. V závěru jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy rovnoměrně naneseme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 50 minut.

Tipy: S upečenou bábovkou vždy manipulujte opatrně, prudkými pohyby může těsto klesnout!

euro