Olivový olej a těstoviny, to je léty prověřená italská kombinace

Redakce doporučuje

Chuť jako zážitek: proč je vědomé užívání smyslů klíčem k rovnováze

V dnešní uspěchané době často přehlížíme sílu drobných okamžiků....

Temu.com: Jak ušetřit se slevou 30 % a cashbackem až 27,05 %

Internetový obchod Temu.com se rychle stal oblíbeným nákupním místem...

Objevte radost z psí adopce s Taily: Nová šance pro opuštěné čtyřnohé kamarády

Adoptovat pejska je jedním z nejkrásnějších rozhodnutí, které může...

Vybuduj si silná záda i ruce na hrazdě

Cvičení doma může být stejně efektivní jako v posilovně,...

Výroba polepů na auto: jak to probíhá?

Chcete, aby vaše auto skutečně vyniklo? Zvolte autopolep! Získáte...

Kdo by neznal italskou kuchyni? Pokud někdo takový opravdu je, o hodně přichází, protože tak unikátní nápady, jako se rodí právě pod Apeninami, obohacují světovou gastronomii už od časů antiky. Těstoviny jsou surovinou, která se dá připravit snad na tisíc různých způsobů. Maso nebo různé omáčky, to už je vlastně spíše věc fantazie kuchaře a poptávky strávníků. Vždycky se najde atraktivní kombinace, která bude favoritem! Pojďme si udělat malou procházku po zemi, která se rozprostírá pod Apeninami a dala světu řadu báječných receptů, co milují Američané i Evropané.

Vyzkoušejte také oblíbené lasagne

Máte rádi nové a dosud nevyzkoušené? V kuchyni se určitě vyplatí experimentovat, není čas na to zůstávat u pěti různých jídel, která budete točit pořád dokola. Naopak, čím víc zapojíte fantazii, tím šťastnější pak budete. Lasagne s boloňským ragú slibují nevšední gastronomický zážitek, jemuž neodolají ani opravdu mlsné jazýčky. Pravda, příprava bude poněkud náročnější, než je u jiných italských menu zvykem, ale za odměnu dostanete opravdovou pochoutku číslo jedna. Česnek, zauzená slanina, mletá směs hovězího a vepřového, to je základ pro dobré lasagne. A nesmíme zapomenout ani na mrkev, celer a suché červené víno, to proto, aby byl recept pěkně barevný.

Zkuste ale také pro změnu ještě něco jiného, kde hraje olivový olej pomyslné první housle. Jsou to těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou, jimž nyní dáme příležitost zazářit. Vypadají jednoduše? Ale ano, jde jen o špagety, rajčata, česnek, jarní cibulku, parmezán a koření, nehledejte za tímto receptem nic, co by si žádalo dlouhé hodiny přípravy. Dopřejte si letní recept, který bude hotový za pár minut! V hlavní roli tentokrát extra panenský olivový olej, jenž je k dostání v různých variacích na olivum.cz. Dáte přednost Itálii nebo si zkusíte něco ve španělském rytmu? Nabízí se i Chorvatsko a Řecko!

euro